Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-05@15:33:24 GMT

وقتی ربع پهلوی معنی کودتا راهم نمی فهمد!+ فیلم

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۱۱۸۵۳

وقتی ربع پهلوی معنی کودتا راهم نمی فهمد!+ فیلم

فرزند شاه مخلوع در پاسخ به سول یک خبرنگار در خصوص کودتای خانواده پهلوی در ایران، اقدام به تعریفی عجیب و به دور از واقعیت از کودتا کرد.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اظهارات عجیب رضا پهلوی درباره کودتا علیه دولت قانونی دکتر مصدق در موسسه هادسون با خنده حضار مواجه شد.

وی در پاسخ به یکی از خبرنگاران که پرسید آیا فکر می‌کنید خانواده شما باید به خاطر نقش تهران در کودتای ۱۹۵۳ (۲۸ مرداد ۱۳۳۲) عذرخواهی کند؟ گفت: بررسی حقیقت این مسئله را به تاریخ‌دان‌ها واگذار می‌کنم، اما معمولا یک کودتا از پایین به بالا اتفاق می‌افتد نه از بالا به پایین.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا پهلوی با اینکه لیسانس علوم سیاسی از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در آمریکا دارد، اما با تعریفی که از کودتا کرد معلوم شد که درس‌هایش را به خوبی یاد نگرفته است.

جالب است بدانید کودتا سرنگونی ناگهانی و خشن دولت یا حکومت وقت توسط گروهی کوچک است. برخلاف انقلاب که معمولاً توسط عده زیادی از مردم که برای تغییرات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی به وقوع می‌پیوندد کودتا تغییر در قدرت از بالا است که صرفاً به جابجایی شخصیت‌های سیاسی حاکمیت می‌انجامد.

کودتا بر خلاف انقلاب،‌ معمولا هدف درهم‌ شکستن ساختارهای سیاسی و اجتماعی را دنبال نمی‌کند، بلکه صرفا در پی آن است که در راس هرم قدرت سیاسی، جابه‌جایی ایجاد کند و در صورت لزوم، خط مشی دولت را تغییر دهد. کودتا غالبا در کشورهای غیردمکراتیک یا نیمه‌دمکراتیک صورت می‌گیرد و روشی فراقانونی برای جایگزین کردن رهبری سیاسی است.

کودتاگران غالبا محافلی از نیروهای سیاسی حاکم و بدون پایگاه گسترده‌ مردمی هستند که با یاری افسران بلندپایه‌ ارتش یا رهبران سازمان‌های شبه‌نظامی، اقدام خود را عملی می‌سازند. این مورد زمانی پیش می‌آید که دولت یا قوه‌ مجریه، عملا پارلمان یا قوه‌ قانونگذاری را از کار می‌اندازد و در پی آن معمولا دولتی نظامی یا شبه‌ نظامی و رژیمی اقتدارگرا بر سر کار می‌آید.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: کودتا رضا پهلوی ربع پهلوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۱۱۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات

روحانی رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند.

 

به گزارش سایت رسمی رئیس جمهور سابق ایران، حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم.

دیگر خبرها

  • فدراسیون فوتبال بانوان بقیه تیمها راهم محروم کرد!
  • کشف حجاب حرام شرعی و سیاسی است
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • ابوترابی: «وعده صادق» آغاز تحول در منطقه و معادلات سیاسی است
  • چرا ایران هسته ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • چرا ایران دارای سلاح هسته‌ ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • اهداف سیاسی و ابعاد رسانه‌ای گزارش اخیر بی بی سی جهانی
  • چرا در استقلال کودتا به پا شد؟ / دست رد به سینه پرسپولیس!